Филипините, Съединените щати, Япония и Австралия съобщиха в съвместно изявление, че

...
Филипините, Съединените щати, Япония и Австралия съобщиха в съвместно изявление, че
Коментари Харесай

САЩ, Япония, Австралия и Филипините със съвместно учение на военновъздушните и военноморските си сили

Филипините, Съединените щати, Япония и Австралия съобщиха в взаимно изказване, че ще проведат в неделя взаимни учения на своите военномороски и военновъздушни сили в Южнокитайско море, съобщи Франс прес.

(*Видеото е архивно)

Агенцията отбелязва, че маневрите ще се проведат на фона на възходящото въздействие на Китай в района . Китай упорства, че съвсем цялото Южнокитайско море е негово - териториални искания, които се припокриват с тези на редица други крайбрежни страни, съгласно които те са в нарушаване на интернационалното право.

Освен това ученията ще се състоят няколко дни преди среща на върха във Вашингтон на 11 април с присъединяване на президентите на Съединени американски щати и Филипините, Барак Обама и Фердинанд Маркос-младши, и японския министър председател Фумио Кишида.

В изказването се прецизира, че маневрите ще се състоят в изключителната икономическа зона на Филипините. Това ще покаже " груповия ангажимент " на четирите страни съдружници " за подсилване на районното и интернационално съдействие за един свободен и отворен Индийско-тихоокеански район ".

Отбранителните и въоръжените сили на Съединени американски щати, Япония, Австралия и Филипините ще проведат " взаимна морска активност " в поддръжка на един свободен и отворен Индийско-тихоокеански район, заяви по-рано през днешния ден филипинското министерство на националната защита, представено Ройтерс.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР